fbpx

Na ovoj strani se nalaze česta pitanja i odgovori o našim proizvodima. Ukoliko vam je potrebna

dodatna pomoć ili niste uspeli da pronađete odogovor na traženo pitanje

kontaktirajte nas.

OPŠTA PITANJA

Dovoljno je da na našem sajtu odaberete sistem koji odgovara vašim potrebama i popunite formular sa vašim podacima nakon čega ćemo vas kontaktirati za potvrdu kupovine.
Rok isporuke za Smart START i Smart PRO pakete je 10 radnih dana, a za Smart FERT je 40 radnih dana od datuma uplate.
Ne, Smart Watering kontroler komunicira sa mobilnom aplikacijom putem GPRS modema koji se nalazi na samom kontroleru. Potrebno je ubaciti internet SIM karticu u kontroler, a on se direktno povezuje na internet.
Potrebno je da na parceli postoji instaliran sistem za navodnjavanje (pumpa, creva i vodovodna instalacija) i pokrivenost mobilnom mrežom. Nakon toga je potrebno montirati Smart Watering kontroler i senzore, a finalni korak je instalacija Smart Watering aplikacije na Vaš mobilni telefon.
Benefiti pametnog navodnjavanja: 1. Ne morate biti fizički prisutni na parceli 2. Ušteda vremena 3. Ušteda novca kroz gorivo 4. Ušteda novca kroz smanjenu radnu snagu 5. Do 30% manji utrošak vode uz pametno navodnjavanje 6. Povećan prinos i kvalitet roda
Naši sistemi su instalirani na parcelama od 20ari pa do 350ha i ograničenja što se površine voćnjaka tiče ne postoje.
U cenu ulaze jednokratni troškovi nabavke kontrolera i opreme koja se postavlja na parcelu i ovi iznosi zavise od paketa do paketa. Takođe, na mesečnom ili godišnjem nivou se plaća pretplata na korišćenje Smart Watering aplikacije čiji iznos takođe varira od paketa do paketa.

PITANJA U VEZI SA APLIKACIJOM

Pretplata je plaćena licenca na korišćenje Smart Watering aplikacije, a u nju su uključeni troškovi servera i održavanja softvera.
Uz Smart Watering kontroler obavezna je instalacija i protokomera koji u svakom momentu daje signal o tome da li voda zaista ide kroz sistem i ima mogućnost da otkrije kvar i pucanje cevi. Ukoliko dođe do problema sa radom sistema dobijate notifikaciju na mobilni telefon da postoji određeni problem na parceli i je potrebno otići i proveriti stanje.
U aplikaciji se može podesiti neograničen broj različitih programa i režima navodnjavanja.
Aplikaciji se može pristupiti sa više različitih uređaja u isto vreme koristeći isti korisnički nalog.
Podaci o vremenskoj prognozi se prikupljaju sa lokalnih meteoroloških stanica koje su najbliže mestu postavke kontrolera, a koristimo podatke Open Weather vremenske prognoze.
Ako na parceli imate 4 zone navodnjavanja i podesite ciklusno navodnjavanje to znači da će se prvo navodnjavati zona 1, onoliko dugo koliko ste podesili u aplikaciji. Nakon što se završi navodnjavanje zone 1 uključuje se navodnjavanje zone 2 i tako sve dok se ne završi navodnjavanje sve 4 zone.
Pojam pametno navodnjavanje znači da će vaša biljka uvek imati optimalnu vlažnost zemljišta, nikad neće biti prevlažena niti isušena. Vi ćete tako navodnjavati samo kada treba, uštedećete vodu, radnu snagu na terenu i nećete puno brinuti o tome da li ste biljci dali dovoljno vode. Sve ovo postižemo preciznim merenjem vlažnosti zemljišta putem senzora dok aplikacija vodi računa o merenjima i količini vode isporučene biljkama.
Ne. Aplikacija i kontroler su tu da vam olakšaju proces navodnjavanja i da vam daju uvid u stanje kada niste tu. Ako dođe do kvarova opreme, pucanja cevi ili pumpa prestane sa radom aplikacija će vas o tome obavestiti i tada treba izaći na teren i proveriti stvarno stanje.